Help ons strijden tegen isolement
en eenzaamheid, deel #VirtualHugs

Hoe gaat het in z'n werk?

Via dit platform, ontwikkeld door Deloitte, kunnen tablets en smartphones worden geregistreerd. Daarnaast kunnen bedrijven en individuen ook geld doneren voor de aankoop van nieuwe apparatuur. De ingezamelde apparaten worden door Close The Gap Circular gebruiksklaar gemaakt. Daarnaast verzorgt de VUB een handleiding met veel gestelde vragen voor gebruikers. De drie organisaties doen een beroep op hun verschillende netwerken om zoveel mogelijk apparaten in te zamelen. De tablets en smartphones worden onder woonzorgcentra, instellingen die zorgen voor personen met een handicap en ziekenhuizen over het gehele land verspreid in functie van de reële noden op het terrein.

We zorgen er ook voor dat de belasting voor de medewerkers van deze instellingen minimaal is door een centrale ondersteuning met betrekking tot het gebruik van de applicaties.

Elk bedrijf of organisatie kan tablets of smartphones (min. 20 stuks) registreren via het VirtualHugs online platform. Onze partners zorgen er nadien voor dat deze toestellen gereinigd en in gereedheid gebracht worden, zodat de bewoners en patiënten deze kunnen gebruiken om te (video)chatten met hun geliefden. Na de registratie van uw donatie, wordt u gecontacteerd om de afgifte en afhaling van uw apparaten te bevestigen.

Voor meer informatie over de voorwaarden m.b.t. de donatie van apparatuur, verwijzen wij u door naar het tabblad "Wat mag ik doneren? " in de FAQ's.

1

Iedereen kan z’n steentje bijdragen aan dit initiatief door geld te doneren voor de aankoop van bijkomende tablets of smartphones. Dit kan via de volgende link https://donate.kbs-frb.be. Voor een donatie vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest dat recht geeft op een belastingvermindering. 

2

De tablets en smartphones worden verdeeld onder zorginstelligen over het hele land, zodat de bewoners deze kunnen gebruiken om met hun vrienden of familie te (video)chatten. De verdeling gebeurt in functie van de vraag vanop het terrein, met andere woorden op basis van de reële noden.

3

Maak het verschil!